Barion Pixel
Kosár
Blog

A thai masszázs hatásai – Évezredes tudás a 21. században

A thai masszázs több évezredes hagyományokkal rendelkezik, így hatásai is a régi időkre vezethetők vissza. Megalkotója minden bizonnyal nem gondolta azonban, hogy a 21. század legtipikusabb problémáira is megoldást talált, mikor 2500 éve megalkotta ezt az eljárást. A thai masszázs hatásai között említhető ugyanis az izomfájdalmak kezelése mellett a migrén enyhítése, a stresszszint csökkentése és az ülőmunkából adódó egyéb fizikai problémák kezelése is.


A thai masszázs története 

A buddhista legendák szerint a thai masszázs megalkotója nem más, mint Buddha barátja és személyes orvosa. Hogy valóban ő volt-e, aki kitalálta ezt a már-már művészi kezelésformát, már soha nem tudjuk meg. Az azonban bizonyos, hogy egyes helyeken a mai napig köszönetet mondanak neki a masszázs megkezdése előtt.

Nem egyszerű masszázs 

Az eljárás sokak számára elsőre furcsának, szokatlannak tűnhet. Masszázs ruhában, olajok és krémek nélkül történik, a masszőr pedig gyúró és nyomkodó mozdulatok helyett különböző pozíciókba rendezi a vendég testét. A meglepetés tehát nem is csoda. Keleti masszázstípusról van ugyanis szó, amely filozófiájában gyökeresen eltér a nyugati formáktól.

Alapvetése a holisztikus emberkép, vagyis az az elgondolás, hogy az emberi testben minden összefügg, így a problémák megoldása nem helyileg, hanem a teljes test bevonásával lehetséges. Ennek alapját az energiavonalak  és akupresszúrás pontok adják, amelyek az egész testen megtalálhatók. Amennyiben az energia nem megfelelően áramlik ezen vonalak mentén, betegségek alakulhatnak ki. A masszázs tehát arra törekszik, hogy helyreállítsa a test energiáinak stabilitását, ezzel pedig meggyógyítsa, regenerálja az embert.

A thai masszázs hatásai fizikai síkon

A masszázs hatásai két kategóriába sorolhatók az alapján, hogy milyen téren segítenek: fizikailag vagy mentálisan. Fontos azonban, hogy a holisztikus emberkép éppen ezen két szint összefüggéseit hangsúlyozza.

Fejfájás csökkentése 

Az eljárás segít a krónikus fejfájással és migrénnel szenvedőknek fájdalommentes mindennapok elérésében. Ezen panaszokat nagyon gyakran izom- vagy ízületiproblémák, nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás vagy maga a stressz okozza. Ezen masszázstípus segít ezen problémák enyhítésében, így rendszeres alkalmazásával a fejfájásos panaszok is ritkábbá válnak, megszűnnek.

Hátfájás kezelése 

Napjaink egyik leggyakoribb problémája a hátfájás, amely legtöbb esetben az asztali munkára és a nem megfelelő tartásra vezethető vissza. Bár ezeken nem fog egy szempillantás alatt segíteni a masszőr, az izmok ellazításában és megerősítésében bízhatunk benne. Az erősebb vázizmok pedig a legbiztosabb védelmet biztosítják az életmódból fakadó hátfájás ellen.

Ízületi fájdalmak kezelése 

Az ízületi fájdalmak, az előbbiekhez hasonlóan megkeseríthetik mindennapjainkat. A thai masszázs azonban óvatosan, gyengéden végzett mozdulataival segít megőrizni az ízületek egészségét és biztosítja azok megfelelő mozgását.

A thai masszázs egyéb hatásai 

Stressz és szorongás 

A stressz és szorongás szinte mindannyiunk életében jelen van – nem kell azonban elfogadni és beletörődni. A masszázs segít ellazulni és könnyebben kezelni a napi problémákat. Ezen hatások pedig tudományosan is kimutathatók!

Energizálás 

Végül, de nem utolsó sorban, nem felejthetjük el a serkentő hatást. Míg a svéd masszázs jellemzően pihentetően relaxál, addig a thai masszázs a keringés serkentésével és az izomsejtek regenerálásával egy jóval energizáltabb állapot elérésében segít.

Thai masszázs Budapest 13. kerületében 

Összességében elmondhatjuk, hogy a thai masszázs a testi-lelki egyensúly és jól(l)ét fenntartásában segít. Ha tehát barátságos környezetben, szakképzett masszőrök segítségével szeretné kipróbálni ezen eljárást, várjuk sok szeretettel szalonunkban! Foglaljon hozzánk időpontot még ma!


Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Hol találsz meg minket?

Hívj minket telefonon: +36 20 409 5484, vagy írj nekünk üzenetet.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.