Barion Pixel
Kosár
Blog

A lávaköves masszázs hatása: milyen előnyei vannak?

A lávaköves masszázs hatása egészségünkre már az egyiptomiak, az indiánok, de egyes források szerint pedig még az ősmagyarok sámánjai számára is köztudott volt. Modern világunk számára a kezelést az 1990-es évek elején mutatta be az amerikai Mary Nelson-Hannigan masszázsterapeuta, amelyet napjainkban elsősorban az indiai és hawaii kultúrával azonosítanak. De mi is pontosan a lávaköves masszázs és milyen előnyei vannak?

A terápia alapja: a lávakő

A lávaköves masszázs hatása javarészt a felhasznált vulkanikus eredetű lávaköveknek köszönhető. Nyugaton főként szürke, valamint fekete bazaltkövekkel találkozhatunk – már egy tenyérnyi méretű kavics akár háromnegyed órán keresztül is képes tartani a hőt felmelegítés után! Ennek oka a kövek magas vastartalma, ami miatt gyorsabban felhevülnek, majd sokáig megtartják a meleget.

Ami a felszínüket illeti: sima, egyenletes textúrával rendelkeznek, miután azt megmunkálják és csiszolják a kellemes masszázs élményért. A bazaltkövek magas rezgése a kezelés alkalmával a test rezgéseit is emeli, miközben energiával tölt fel. Már egy kezelés után is érezhetők a felmelegített, testre helyezett kövek, ásványok gyógyító hatásai.

Lávaköves masszázs hatása: hogyan zajlik a kezelés?

A terápia során először is a masszőr előolajozza a vendéget, amelyet a körülbelül 40-50 Celsius fokra felmelegített kövek felhelyezése követ a test meghatározott pontjaira. A fogások és a masszázsforma függvényében egyaránt használhatók mind a lapos, mind a rövidebb vagy hosszabb élei. A görcsösebb izmokon, az energiapontokon, csakrákon hosszabb ideig is rajta hagyhatjuk az ekkor már kissé lehűlt köveket. Ezek megnyitják a test energiacsatornáit, így a lávaköves masszázs hatása a nehezebben elérhető szöveteket is eléri.

Amíg a terapeuta újabb darabokat helyez fel a vendég testére, a szakember folytathatja a masszírozást a test másik részén, vagy hagyhatja, hogy a kavicsok kifejtsék pozitív varázsukat.  Ne lepődjünk meg, ha a forró kövek mellett langyos vagy hideg darabokat is érzünk majd. A művelet ugyanis számtalan módon elvégezhető a vendég igényeitől és a masszőr tudásától, tapasztalatától függően. A lávaköves masszázs jótékony hatásai akkor a leglátványosabbak, ha a kezelés kifejezetten személyre van szabva.

A lávaköves masszázs hatása egészségünkre

Mint a legtöbb masszázsforma esetében, úgy a lávaköves masszázsnak is számos előnyös tulajdonsága van keringésünkre, csont- és izomrendszerünkre, valamint idegrendszerünkre. A hideg és meleg, kemény kövek kombinációjának köszönhetően ezen terápia kíméletesen éri el a mélyszöveteket és oldja fel a stresszes izmokat. A lávaköves masszázs hatása energizáló, miközben elűzi a fájdalmat, segít a méregtelenítésben, javítja vérkeringésünket és emésztésünket. Különösen javasolt a kezelés műtéti beavatkozásokat követően, illetve menstruációs görcsök esetén.

A lávaköves masszázs hatása bensőnk számára is megnyugtató: hozzájárul kiegyensúlyozottságunkhoz és egyfajta meditatív állapotba kerülünk. Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy testünk mellett szellemünk is ellazul, a terápia alatt keletkező energiák ugyanis egyszerre harmonizáló és tisztító effektussal rendelkeznek. Az eredmény egyfajta lelki egyensúly és megújulás.

Hasznosnak találtad bejegyzésünket? Akkor talán érdekelhet a nyakmasszázsról szóló írásunk is!

Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Hol találsz meg minket?

Hívj minket telefonon: +36 20 409 5484, vagy írj nekünk üzenetet.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.