Barion Pixel
Kosár
Blog

Nyakmasszázs: mit érdemes tudni róla?

Napjainkban az egyre inkább elterjedő irodai munka és ülő életmód rengeteg problémát okoz a mindennapokban. Romlik a tartás, megnövekednek a szív- és keringési rendellenességek, ráadásul az irodisták nagy része helytelenül tartja a nyakát – ennek következménye pedig az első és hátsó izomzat egyensúlyának felbomlása. A nyakmasszázs során a felfokozott tónusú területeket lazítjuk fel, amelynek köszönhetően megszűnik a fájdalom, és ismét a helyes pozícióban tartható a nyak.

Milyen előnyökkel jár egy nyakmasszázs?

A nyaki izmok számtalan olyan helyzetérzékelésért felelős receptort tartalmaznak, amelyek ha megfeszülnek, blokkolódnak. Ezek helytelen működésének következménye általában fejfájás vagy szédülés szokott lenni. A felgyülemlett stressztől pedig az izmok megfeszülnek és görcsösek lesznek, amelyek negatív hatással vannak az ízületekre valamint az energiavonalakra. Ez egy ördögi körként újra és újra további izomspasmusokat eredményez, így idővel a problémák egyre nagyobb méreteket öltenek.

A folyamat azonban rendszeres nyakmasszázs kezelésekkel kezelhető – egyrészt segít a problémák kialakulásának megelőzésében, másrészt a már meglévő panaszokat is enyhítheti. A művelet során visszaállíthatjuk az egyes izmok közötti egyensúlyt, miközben feloldhatjuk a nyaki területen felgyülemlett stresszt is.

HOGYAN ZAJLIK A NYAKMASSZÁZS?

A nyakmasszázs csak ritka esetben szerepel önálló szolgáltatásokként szalonokban – legtöbbször ugyanis egy másik kezelés szerves részeként szokott előfordulni. A terápia során a masszőr személyre szabott fogásokat alkalmazva átgyúrja a vendég nyakát, fejét, vállát és hátát. Ilyenkor főleg a kényesebb területekre koncentrál a masszőr és határozott mozdulatokkal dolgozik. Arra azonban mindig ügyel, hogy ne okozzon fájdalmat a vendégnek, hisz éppen a nyaki fájdalom megszüntetése és a görcsös izmok fellazítása a cél. A kezelés menetét úgy állítja össze a szakember, hogy mindenki kellemesen érezze magát.

KIKNEK AJÁNLOTT A KEZELÉS?

Egy nyakmasszázs mindenki számára pozitív előnnyel kecsegtet, legyen a vendég fiatal, középkorú vagy idős, nő vagy férfi. Elsősorban azok számára erősen ajánlott, akik naponta több órán keresztül végeznek ülőmunkát. Emellett azok számára is tanácsos időnként megmasszíroztatni a nyaktájékukat, akik sokáig egy pozícióban tartják statikusan a fejüket, pl. fodrászok, fogorvosok vagy akár tetoválók. Emellett remek megoldás lehet a kezelés aktív sportolóknak vagy komoly fizikai munkát végzők számára is.

A fejfájással vagy migrénnel szenvedőknek is bátran ajánljuk, miután a nyakmasszázs bizonyítottan csökkenti a tüneteket. A kezeléssel javul a vénás áramlás és a nyirokfolyadék is, aminek köszönhetően optimalizálódik a vérnyomás. Így már rövidtávon megszüntethető az álmatlanság, ingerlékenység is. Rendszeres alkalmazásával javulhat a testtartás és a keringés, miközben sokan megnövekedett koncentrációról és emlékezőképességről is beszámolnak.

A Central Harmony Massage Studioban a nyak alapos átmasszírozása több kezelésnek is a szerves részét képezi:

Szeretnél kicsit kikapcsolódni a hétköznapok mókuskerekéből? Feltöltődnél egy nyugodt, hangulatos környezetben és lazítanál egyet profi masszőreink kezei alatt? Akkor foglalj előzetes időpontot masszázsszalonunkba kezeléseink egyikére!

Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Hol találsz meg minket?

Hívj minket telefonon: +36 20 409 5484, vagy írj nekünk üzenetet.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.