Barion Pixel
Kosár
Blog

A masszázs hatása testünkre és lelkünkre: a legfőbb előnyök

Már az ókorban is tisztában voltak azzal, hogy a masszázs hatása fiziológiánkra és idegrendszerünkre egyaránt fantasztikus előnyöket rejt magában. Napjaink modernkori életviteléből adódóan a ma emberének ráadásul talán még sose volt ennyire szüksége megtapasztalni a kezelés kínálta pozitívumokat. Cikkünkben összeszedtük, miért érdemes rendszeresen eljárni masszíroztatni.

Masszázs hatása: csökkenti a stressz káros hatásait

Amikor testünk feszült és rendszeres stressznek van kitéve, természetes reakciójaként kortizolt termel. A stresszhormon mennyisége szervezetünkben olyan méreteket is ölthet, hogy hajlamosabbá válhatunk a hízásra, megjelenhetnek az emésztési zavarok és a fáradékonyság, fejfájás.

A masszázs hatása, hogy aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, amivel ellensúlyozni lehet a stresszre gyakorolt negatív válaszreakciókat. Már egy kezelés is elősegíti a normál szívritmust, vérnyomást és hormonháztartást, miközben javítja kedélyállapotunkat és megnöveli energiaszintünket. A masszázs hatása, hogy egy meditatív, békés állapotba kerülünk, mélyebb és szabályosabb lesz a légzésünk – ezek mind hozzájárulnak a pihentetőbb, minőségi alváshoz is.

Segíti az izmok egészségét

A masszázs hatásai az izomzatra szintén figyelemreméltó: enyhíti az izomfeszültséget, csökkenti az izomtónust, valamint fokozza az anyagcserét. Ez utóbbinak köszönhetően jelentősen megnő az izmok flexibilitása és teljesítőképessége, miután azok több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. Egy nagyobb fizikai igénybevétel vagy sporttevékenység után a kezelés megszünteti a fáradtságot is. Ebben elsősorban a megnövekedett vérellátás játszik nagy szerepet, miután az eddig nyugalomban lévő kapillárisok is bekapcsolódnak a keringésbe.

A masszázs jótékony hatásai: erősíti immunrendszerünket

Az immunrendszer minden ember szervezetének legelső védelmi vonala. Rossz szokások gyakorlásával – pl. egészségtelen táplálkozás, kevés alvás, önpusztító életmód – sajnos idő előtt felüthetik fejüket az egészségügyi problémák, miután testünk kevésbé fog ellenállni a baktériumoknak és fertőzéseknek. Ha ehhez még hozzátesszük a mindennapos stresszt is, immunrendszerünk lassan, de biztosan fel fogja mondani a szolgálatot.

A test meridián rendszerének revitalizálódása is a rendszeres masszázs életani hatásai közé tartozik, miután fokozza szervezetünk energiaellátását. Nő fizikai és lelkierőnk, javul az életminőség, megerősödött immunrendszerünk pedig ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. Ráadásul a kezelés alkalmával endorfin szabadul fel a szervezetben, ami köztudottan kedélyjavító, valamint fájdalomcsökkentő. Ebből kifolyólag mind az akut, mind a krónikus betegségekből való felgyógyulásban is megmutatkoznak a masszázs élettani hatásai.

Javítja a vér- és nyirokkeringést

Idegrendszerünk minden külső ingerre (legyen az hő, mechanikai vagy vegyi jellegű) úgy reagál, hogy megváltoztatja az erek állapotát: kitágulnak, ezáltal helyi vérbőséget idéznek elő a kezelt területen. Ennek eredményeképp a masszázs hatása a szervezetre a fokozott vér- és nyirokkeringés, így testünkben hamarabb végbemehet a tápanyagok és bomlástermékek cseréje. Felgyorsul a sejtek működése, hamarabb megújulnak a szövetek – más szóval a kezelés reaktivizálja a szervezet öngyógyító folyamatait.

Masszázs hatása: megszépíti a bőrt

Bőrünk egészségét jelentősen befolyásolja életmódunk és mindennapos szokásaink. A kevés vízfogyasztás, a hiányos étrend, a folytonos stressz száradt és ráncos bőrt okoz. A rendszeres kezeléseknek egy további pozitívuma, hogy kitágítják a kapilláris ereket, így sejtjeink könnyebben juthatnak oxigénhez és a méreganyagok gyorsabban ürülhetnek ki. A jobb vérkeringés hozzájárul bőrünk megfelelő nedvességtartalmához, ami így látványosan feszesebb és egészségesebb lesz.

A Central Harmony Massage Studioban kellemes, meghitt környezet és felkészült, barátságos terapeuták várják jelentkezésed. Legyen szó svédmasszázsról, magnéziumos masszázsról, thai masszázsról vagy köpölyözésről, a testi-lelki feltöltődés garantált: foglalj időpontot a weboldalunkon online!

Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Hol találsz meg minket?

Hívj minket telefonon: +36 20 409 5484, vagy írj nekünk üzenetet.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.