Barion Pixel
Kosár
Blog

Masszázs fogások: a masszőrök profi koreográfiája

Amikor egy spa vagy masszázs stúdióba lépünk és egy profi masszőr kezelésbe vesz, úgy érezzük, hogy kényeztető élményben és testi-lelki felfrissülésben van részünk. E csodás érzés mögött azonban szakértelem, tapasztalat és komoly tudás áll. Ami számunkra élvezetes relaxáció, a masszőr számára magas szinten végrehajtott masszázs fogások összefűzött sorozata. A mozdulatok egyfajta táncot járnak testen és izomzaton, miközben minden lépésnek, minden mozdulatnak jelentősége és hatása van. És ahogy a táncnál, úgy itt is létfontosságú a koreográfia.

Amit érdemes tudni a masszázs fogásokról

A masszázs fogások sorrendje

Testünk nem egy hétköznapi tárgy, amihez bárhogy hozzányúlhatunk. Ahhoz, hogy megfelelően felkészüljünk, fontos, hogy a masszázs fogások a megfelelő sorrendben kövessék egymást. Az alapozó mozdulatok elősegítik az izmok ellazítását és megnyitják az utat a mélyebb, specifikusabb technikák számára. Egy profi masszőr soha nem az intenzívebb mozdulatokkal kezdi a kezelést, hiszen azok serkentik a vérkeringést. A lényeg a fokozatosság, nem pedig az, hogy vérnyomásunk már a masszázs elején hirtelen megemelkedjen.

A masszázs fogások ismerete és megfelelő alkalmazása

Egy szakértő masszőr nemcsak kezeivel dolgozik, hanem tudásával és tapasztalatával is. Akár élményt adó lazításról, akár a stressz enyhítéséről, esetleg egy fájós nyak kezeléséről vagy épp gyógyításról van szó, minden esetben fontos az adott masszázs fogások helyes és pontos alkalmazása. Egy rossz mozdulat eredménye húzódás, becsípődés, fájdalom is lehet, vagyis több kárt okozhat, mint amennyi hasznot hoz. Ezért fontos a felkészültség, tudás és tapasztalat.

Mennyi ideig tart megtanulni az alap masszázs fogásokat?

Az alapok megtanulása önmagában nem egy hosszadalmas folyamat. Néhány hét vagy egy-két hónap alatt elsajátíthatók például az alap svédmasszázs fogások. Ám ahhoz, hogy valaki igazi mester legyen, az elméleti tudás mellett szükség van az évek alatt összegyűlő tapasztalatra és az állandó továbbképzésre. Sok helyen találhatunk masszázs tanfolyamot, ahol szakértők keze alatt válhat belőlünk profi masszőr, és a képzés elvégzése után akár még munkalehetőséget is kapunk.

A masszázs fogások szerepe és hatása

A masszázs fogások nem csupán egyszerű érintések. Sokféle mozdulat létezik és mindegyiknek sajátos jelentősége, szerepe és technikája van. Simítás, mélysimítás, ütögetés, csipkedés,  dörzsölés, gyúrás… Nézzük ezek közül a legfontosabbakat:

Simító masszázs

A simító mozdulatok általában a masszázs kezdeti és záró részén hangsúlyosak. Elsődleges céljuk bőrünk és izomzatunk felszíni rétegeinek lazítása, testünk és elménk felkészítése a mélyebb fogásokra, valamint a kezelés lezárása és a relaxáció elmélyítése. A masszőr nyugodt, egyenletes mozdulatokkal siklik végig bőrünkön, a test különböző részein. A mozdulatok iránya általában a szív felé tart, elősegítve ezzel a vér és a nyirok keringését. E masszázs fogások hatására lassan érezni kezdjük a kezelés előnyeit és a feszültség oldódik.

Rezegtető masszázs

A rezegtetés célja szintén az izmaink lazítása, a vérkeringés serkentése és az izomtónus felpezsdítése. Ezenkívül javítja bőrünk rugalmasságát és elősegíti a méreganyagok eltávolítását a szövetekből. Masszőrünk gyors, rezgő mozdulatokat végez az ujjaival, tenyerével vagy akár az alkarjával is, miközben kezét folyamatosan mozgatja az érintett területen. A rezegtetés fokozza vérkeringésünket.

Gyúró masszázs

A gyúró fogások célja a mélyebb izomrétegeink elérése és kezelése, különösen a feszült és görcsös izmok területén. Ez a technika segíti az izomcsomók feloldását, valamint javítja izmaink rugalmasságát. A masszőr az ujjaival, tenyerével vagy a kézfejével nyomást gyakorol a bőrre és az alatta lévő szövetekre, majd kézzel gyúrja, húzza és nyomja izmainkat, mintha tésztát gyúrna.

A masszázs élménye

Egy jó masszőr nemcsak a technikákat ismeri, hanem azt is, melyik fogást mikor és mire érdemes alkalmazni. Számunkra pedig nem marad más, mint élvezni a masszázs varázsát, és élményekkel telve, jobb közérzettel távozni a kezelés után.

A Central Harmony Massage Studio épp ilyen élményt kínál mindannyiunk számára. Tapasztalt szakemberek, barátságos környezet és csodás hangulat vár minket a 13. kerületben. Érdemes kipróbálnunk a különleges lávaköves masszázst vagy a celluit masszázst. De valójában mindegy, melyik fajta kezelést választjuk, mert mindegyik segít a testi-lelki feltöltődésben. Érdemes mielőbb időpontot foglalni!

Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Hol találsz meg minket?

Hívj minket telefonon: +36 20 409 5484, vagy írj nekünk üzenetet.