Barion Pixel
Kosár
Blog

A gyógymasszázs fajtái és hatásuk a szervezetre

A gyógymasszázs az egyik legrégebbi mozgásszervi terápiás módszer, amely gyakran kiegészítő terápiaként ajánlott. A legsikeresebb gyógymasszőrök számos masszázsmódszert alkalmaznak, miután minden ember számára az egyedi kezelések garantálják a legjobb megoldást meglévő panaszaik enyhítésére. Cikkünkben összeszedtük, melyek a gyógymasszázs előnyei, fajtái és milyen hatásai vannak az emberi szervezetre.

A gyógymasszázs fajtái

Svédmasszázs

svédmasszázs napjaink talán leginkább elterjedt masszázsformája, amely nem mellesleg több új technika alapjaként is szolgál. A kezelés során az egész testet átmasszírozza a terapeuta, az izmok ellazulnak, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, valamint csökkennek az izom- és ízületi fájdalmak. A szakember simító, dörzsölő, vibráló, gyúró és ütögető fogásokat alkalmaz, aminek köszönhetően helyi vérbőség alakul ki – így a bőr is fiatalosabb és rugalmasabb lesz.

Reflexzóna masszázs

A reflexzóna masszázst speciálisabb betegségek gyűjtőfogalmaként is fel lehet fogni, amely három alcsoportot foglal magában: a szegment masszázst, a kötőszöveti masszázst, valamint a perioszteális (csonthártya) masszázst. A segítségükkel jótékony irányba befolyásolható belső szerveink - mint a szív, az epehólyag vagy a belek - működése.

Szegment masszázs, mint gyógymasszázs

A szegment gyógymasszázs során a szakember a gerinc meghatározott szakaszainak két oldalán végzi a fogásokat. Mind a mozgásszervek, mind a belső szervek a gerincvelő bizonyos részeiből kapják beidegződésüket – a kilépő idegek így a gerinc megfelelő helyein végzett masszázzsal befolyásolhatók. A szegment masszázs remekül alkalmazható kisebb-közepesebb keringészavarok, koszorúér-betegség, epe- és bélpanaszok, valamint érszűkület kezelésére.

Kötőszöveti masszázs

Már régóta megfigyelték, hogy a belső szerveinkkel és ízületeinkkel kapcsolatos problémák a bőrfelület és az az alatti kötőszövet bizonyos részein reflexes elváltozásokat, duzzanatot, feszülést okoznak. Az érintett területeken végzett kötőszöveti masszázs pozitívan hat testünk összekötő elemeinek és belsejének az egészségére, különösen hát-, derék- illetve fenéktájékon.

Perioszteális gyógymasszázs

A csonthártya, vagy perioszteális masszázs a kötőszöveti masszázs egyik különleges változata, amelyet elsősorban a keresztcsont környékén alkalmaznak. A segítségével hatékonyan serkenthető a bélműködés, valamint befolyásolható a női intim szervek működése is.

Gyógymasszázs: nyirokmasszázs

nyirokmasszázs a gyógymasszázs egy olyan speciális formája, amely kimondottan a nyiroködéma – lymphoedema – kezelését szolgálja. Utóbbi leggyakrabban a felső végtagokon emlőműtétet követően, míg az alsó végtagokon visszatérő orbánc esetében alakul ki. A terapeuta által végzett nyirokmasszázs során javul a keringés, így egy speciális tornával és pólyázással kiegészítve komplex megoldást kínál a nyiroködémában szenvedők számára.

A Central Harmony Massage Studio terapeutái hivatalos gyógymasszőr képesítéssel rendelkeznek, és mindenki számára egyénre szabott kezeléseket biztosítanak egy előzetes állapotfelmérést követően. Akár gyógyulni, akár kikapcsolódni szeretnél, szalonunkban mindkettőre van lehetőséged: foglalj időpontot online vagy telefonon!

Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Hol találsz meg minket?

Hívj minket telefonon: +36 20 409 5484, vagy írj nekünk üzenetet.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.